Artivism Jam

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Săptămâna afișului activist culminează cu o petrecere în care designerii și activismul își unesc viziunile într-o expoziție de postere. Două proiecte care celebrează afișul, A4Activism și PosterJam, se reunesc pe 10 noiembrie la hubul cultural POINT, începând cu ora 19:00, pentru o expoziție de postere și o sesiune de VR live painting semnată de Pisica Pătrată.

 

A4Activism este un proiect inițiat de agenția Creionetica în 2017 din nevoia de a crea o punte între activiștii și designerii din România și de a oferi niște repere vizuale pentru societatea civilă. Prin platforma www.a4activism.ro, albumul de postere activiste și evenimentul anual Săptămâna afișului activist, Proiectul promovează postere iconice care marchează colaborările dintre artiști consacrați și mișcările activiste din ultimele trei secole.

 

PosterJam a pornit de la dorința a trei designeri Artemisa Pascu, Andrei Turenici și Andrei Grosu de a contura un spațiu unde poți să experimentezi și să îți întreci propriile limite. Organizează lunar un concurs de postere, pe o anumită tematică, iar în luna octombrie tema este #activism.

Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată este cunoscut pentru personajele lui pisicești apărute prin oraș. A conturat volumul “Istoria Benzii Desenate Românești” și e responsabil pentru înființarea Muzeului Benzii Desenate din București.

 

La eveniment vom combina arta angajată cu tehnologia printr-o sesiune de live painting susținută de Pisica Pătrată & Gateway VR Studio.

 

Agenda evenimentului:

• 19:00 – Expoziție PosterJam Offbeat Series pe tema #activism
• 20:00 – VR live painting cu artistul Pisica Pătrată
• Petrecerea aniversară: 5 ani de Creionetica

 

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa cristinaioana@creionetica.ro.

Pentru mai multe informații accesați site-ul www.a4activism.ro.

Evenimentul este organizat de agenția Creionetica în parteneriat cu PosterJam și cu ajutorul logistic al POINT și Gateway VR Studio.

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole