AMINTEȘTE-ȚI DE SĂRACI

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

tescotranzit.ro/ Cluj prezintă proiectul

AMINTEȘTE-ȚI DE SĂRACI

de Laurențiu Ridichie

În cadrul noului proiect Strada, o negociem; orașul, îl redefinim al tranzit.ro/ Cluj, artistul Laurențiu Ridichie va expune pe ferestrele clădirii dinspre strada Brassai Sámuel lucrări care abordează probleme sociale și politice atât la nivel local, cât și global. El va posta săptămânal pe cele 4 ferestre ale clădirii desene care până acum circulau mai ales pe rețeaua de socializare facebook.

Strada, o negociem; orașul, îl redefinim face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de tranzit. ro/ Cluj sub denumirea Ipoteza Culturală în care sunt discutate practici artistice și contextul mai larg al culturii.

Proiectul se derulează în perioada 10 iulie – 26 septembrie 2014

Laurențiu Ridichie s-a născut la Craiova în 1980 și în prezent locuiește la Cluj. Din 2009 lucrează ca profesor de educație plastică la diverse școli din afara orașului,unde utilizează materia predată ca instrument în trezirea conștiinței politice la elevi. A lansat Școala activistă în cadrul căreia propune o repliere a învățământului pe problemele curente cu care se confruntă societatea, fie sărăcia, munca, discriminarea, emigrarea sau cazul Roșia Montana și fracturarea hidraulică a gazelor de șist. Din 2011, odată cu declanșarea mișcărilor sociale din Cluj, părăsește mediile expoziționale, implicându-se în proteste și devenind activ pe rețelele de socializare cu lucrări grafice militante.

 

pentru mai multe informaţii scrieţi la:

attila.tordai@tranzit.or

Proiectul poate fi urmărit aici:

https://www.facebook.com/events/1397953740425143/

tranzit.ro/Cluj

str. Brassai Sámuel nr. 5, Cluj

www.tranzit.org, www.ro.tranzit.org/en

tel: (+4) 0364148968, (+4) 0745 182672

partenerul principal al tranzit.ro este Fundaţia ERSTE.

partener media: CriticAtac, Slicker

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole