Noul show “Tată pentru copilul Mihaelei Rădulescu”: primul concurent, Theodor Paleologu

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Ciprian Domnișoru pe Voxpublica

Ce au în comun Mihaela Rădulescu şi politicianul Theodor Paleologu (PMP, fost PD-L)? Sunt oameni divorţaţi, pe la 45 de ani, au copii din căsătoria anterioară, dar mai ales: amândoi sunt nemulţumiţi de corectitudinea politică.

Dacă n-aţi auzit încă despre opiniile Mihaelei Rădulescu despre homosexuali, înseamnă că sunteţi feriţi de lături mediatice, felicitări. Despre opiniile lui Theodor Paleologu probabil n-aţi auzit: de 1 aprilie s-a gândit să facă o glumă pe pagina personală de Facebook: “Azi am depus cu Remus Cernea un proiect de lege pentru interzicerea căsătoriilor heterosexuale și obligativitatea căsătoriei pentru cuplurile homosexuale.

Când Remus Cernea a propus în Parlament legalizarea parteneriatelor civile, au votat “Pentru” vreo patru-cinci deputaţi , în rest votul parlamentarilor a fost NU, inclusiv un NU din partea lui Theodor Paleologu. Deci gluma lui Paleologu, autoironică din partea unui divorţaţ, bună, rea, e, în context politic, echivalentul unei glume în anii ‘50 despre cum, de 1 aprilie, când lucrurile sunt “invers”, femeile să fie la volan şi negrii să stea pe scaunele din faţă în autobuz.

Când mai multe persoane i-au bătut obrazul lui Paleologu pe Facebook, reacţia politicianului a fost întocmai  ca a Mihaelei Rădulescu:  s-a arătat sufocat de atâta corectitudine politică şi le-a răspuns cititorilor: “fanaticii nu au umor”… “acuzații suprarealiste din partea unui domn obsedat de corectitudine politică”, “Nu cumva vă simțiți jignit din orice?”, etc.

De ce s-ar plânge cineva în România de prea multă corectitudine politică?   Intr-un sondaj organizat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării , la întrebarea “ce credeţi că înseamnă termenul de Holocaust”, 73% dintre români nu erau de acord cu enunţul “Holocaustul e ceva rău pentru oameni”, doar 24% erau de acord.  36% dintre români nu sunt de acord ca o persoană cu dizabilităţi să viziteze România !!  Lista poate continua, la vârful discriminării,  84% dintre români nu ar vota o persoană “cu altă orientare sexuală” în Parlament.

Mihaela Rădulescu şi Theodor Paleologu confundă corectitudinea politică cu faptul că pe Internet,  de când cu Facebook, lumea poate să le spună cam ce cred despre ei. Or, publicul din online e mai progresist decât Parlamentul României (la un sondaj Gândul despre parteneriate civile, 41% dintre cei 15,000 de respondenţi erau de acord cu parteneriatele civile).

Parlamentul român, plin de corupţi, nu s-ar atinge de subiecte sensibile precum parteneriatele civile sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex: au deja destule probleme. Paleologu cel puţin trebuie să şteargă din amintirea alegătorilor momentele tandre când declara: “Udrea e o porumbiţă. Ar fi extraordinară ca prim-vicepreşedinte în echipa mea de conducere”.

În timp ce parlamentarii de la Bucureşti  tremură de frica DNA, tocmai acum câteva săptămâni 22 de europarlamentari români (printre care şi Cristian Preda, Monica Macovei sau Norica Nicolai) votau favorabil un raport  în Parlamentul European:

“acest raport ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex într-un număr din ce în ce mai mare de țări din lume (17, până acum); încurajează instituțiile UE și statele membre să contribuie în continuare la reflecțiile asupra recunoașterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex ca o chestiune politică, socială, și legată de drepturile omului și drepturile civile” și “consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituții juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”

Continuarea aici

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole