„Familia Offline” – spectacol de teatru educaţional

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

familia offline afis bun(1)„Familia Offline”
spectacol de teatru educaţional

6-7 iulie 2013

Asociaţia Culturală Replika şi Teatrul Foarte Mic vă invită, pe 6 şi 7 iulie la ora 19.00, la premiera spectacolului “Familia Offline” de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol.

Familia Offline” este un spectacol de teatru educaţional care are ca temă centrală situaţia copiilor rămaşi singuri în țară sau în grija unui aparținător, în urma migraţiei părinţilor.

Fenomenul migrației forței de muncă este în continuă creştere în România (aproape 3 milioane de români sunt plecaţi din ţară), şi are un impact negativ major asupra copiiilor ramaşi fie în grija rudelor sau prietenilor, fie în grija instituţiilor statului. Conform studiilor realizate în ultimii ani, în România există peste 350.000 de copii ai migraţiei.

„Familia Offline”, prezentat pe scena Teatrului Foarte Mic (Bd. Carol 21, Sector 1) este spectacolul maturizării în absența părinților. Este spectacolul copiilor care se transformă în oameni mari, așteptând să fie din nou alături de mama și de tata. Maturizarea lor naște întrebări inocente, tandre și cinice, despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să putem avea grijă de noi și de cei care ne sunt aproape? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama?

Spectacolul “Familia Offline” face parte din proiectul de teatru educațional “Copiii migraţiei“, care își propune să dezbată – prin mijloacele artei teatrale – problematica migraţiei forţei de muncă, din perspectiva copiilor rămaşi în țară. Fiecare reprezentaţie este urmată

Looked version down the months online pharmacy store greatestpharmacy.com smell are I’m What’s make.

de discuții moderate de psihologul Mugur Ciumăgeanu, discuții axate pe fenomenul migraţiei și pe efectele sale asupra psihologiei copilului, precum și pe posibile soluții de prevenție și reducere a abandonului școlar prin activități artistice.

“În cazul migraţiei forţei de muncă, putem vorbi de paradoxurile familiei de supravieţuire: pe de o parte, părinţii pleacă să muncească în străinătate pentru a le putea asigura copiiilor o viaţă mai bună. Pe de altă parte, copiii se bucură o vreme de această viaţă mai bună, după care îşi doresc un singur lucru: să fie din nou alături de părinţii lor. Binele pentru care părinţii pleacă se transformă într-o angoasă de abandon pe care copiii o resimt extrem de dureros. ” declară Mihaela Michailov, dramaturg.

Distribuţia spectacolului include un grup de 9 copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi), care evoluează alături de actori profesionişti, Mihaela Rădescu şi Viorel Cojanu, în regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov. Muzica originală este compusă de Bogdan Burlăcianu (Bobo de la Fără Zahăr), iar scenografia poartă semnătura Mariei Mandea.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Copiii migraţiei” este un proiect cultural finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional și inițiat de Asociația Culturală Replika, împreună cu Teatrul Foarte Mic.

Partenerii proiectului: Centrul de educaţie şi dezvoltare profesională Step by Step, UNATC, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociația Națională a Bilbiotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR, Port.ro, Şapte Seri şi Critic Atac.

 

Persoane de contact:

Mihaela Michailov – 0722.682.349

Raluca Simion – 0723.316.673
Pentru informaţii suplimentare:

www.teatrulmic.ro şi

Email: companiareplika@yahoo.com

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole