tranzit.ro/ Bucureşti – Atelierele ArtLeaks – partea a III-a

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Partea a III-a: Modele Alternative de Educație Artisticǎ

Vineri, 18 Octombrie, orele 17:00 – cu Corina L. Apostol și Dmitry Vilensky (Chto Delat?)

tranzit.ro/ Bucureşti, Str. Gazelei nr. 44, sector 4

Conflictele și luptele din domeniul educației artistice sunt fundamentale pentru formarea subiectivităților care vor determina cultura generațiilor viitoare. Este foarte important deci să analizăm mizele proceselor educaționale în legatură cu practici din afara academiilor şi universitătilor. Vom discuta despre posibile metode de emancipare prin educație astăzi, care rezistă cererii comerciale pentru așa-zisele subiectivități “flexibile şi creative”. Ne putem imagina un sistem alternativ de valori, bazat pe o altă semnificație a conceptului de progres?

În cadrul acestui atelier vom viziona și discuta filmul “2+2 Godard și Practica” (2009) regizat de Dmitry Vilensky care aduce în prim plan un seminar educațional întrerupt de un raid al poliției în orașul Nizhny Novgorod din Rusia.

Dmitry Vilensky este artist, scriitor si membru fondator al platformei Chto Delat? care a fost inițiată în 2003 de un colectiv de artisti, critici, filozofi şi scriitori cu scopul de a combina teoria, arta şi activismul. Vilensky lucrează în cadrul unor practici colective interdisciplinare din domeniul filmului, fotografiei, instalației şi a intervențiilor în spațiul public. Este de asemenea editor al gazetei Chto Delat?. Vilensky este membru fondator al platformei ArtLeaks şi co-editor al gazetei ArtLeaks. Lucrează şi locuieste în St. Petersburg.

Participarea la ateliere este liberă. Informații suplimentare puteți obține scriind la adresele de email: raluca.voinea@tranzit.org şi corina.lucia.apostol@gmail.com sau la telefon: 031 482271.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole