CriticAtac susține participarea la Referendum

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

De mai bine de un deceniu, procentul celor care nu votează este alarmant de mare. Descurajarea deliberată a cetățenilor de a lua parte activă la jocul politic și electoral – mergând de la condiții absurde pentru înregistrarea în cursa electorală la cultivarea dezgustului generalizat care spune că toți sunt la fel – este exact ceea ce definește sistemul politic actual și îi asigură reproducerea. De-mobilizarea și dez-angajarea sunt mecanismele principale prin care populația a fost despărțită de dinamica politică, care astfel a devenit o afacere transpartinică și procedurală. Decizia PDL, dar și a lui Traian Băsescu, de a boicota Referendumul de suspendare a președintelui din 29 iulie reprezintă apogeul acestei logici de excludere a cetățenilor de la participarea politică.

Așadar, mai ales în acest caz, neparticiparea la vot este ea însăși o opțiune electorală partizană. Prin urmare,  redacția CriticAtac susține participarea la Referendum, indiferent de opțiunile de vot ale fiecăruia, tocmai ca o formă de participare activă la deciziile politice și astfel de suspendare a logicii sistemice care vizează în general fuga de cetățeni și de opțiunile acestora.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole