Protestatarul de Cluj

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Primit la redactie

Protestul anti-Băsescu răspândit naţional a continuat şi în a 11-a zi în Cluj. Ieri, sindicatele din învăţământul preuniversitar şi din sănătate s-au alăturat cererilor noastre de demisie a guvernului. De asemenea, tensiunile dintre protestatarii ce susţin USL şi cei care susţin reformarea întregii clase politice au fost aplanate prin intermediul dialogului. Nu există nici un dubiu că guvernarea actuală, alături de preşedenţie trebuie să cadă, dublată de o reformare a clasei politice. Solidaritatea trebuie să fie cuvântul de ordine, mai ales dacă luăm în considerare faptul că deja presiunea societăţii civile începe să dea roade (demiterea ministrului de externe Theodor Baconski, sacrificat mâniei protestatarilor din toată ţara, pe care i-a insultat plin de dispreţ). În aceeaşi logică a solidarităţii, galeria formaţiei “U” Cluj va fi prezentă astăzi în piaţă pentru a-şi exprima în mod democratic şi non-violent propriile nemulţumiri şi doleanţe.

Să strigăm împreună mai departe:

1. Că drepturile noastre – la viaţă, sănătate, educaţie – nu sunt profitul nimănui. Sănătatea şi educaţia nu trebuie să fie profitabile, ele trebuie să vindece şi să educe pe toată lumea!

2. Că nu permitem ca o firmă privată să se aleagă cu banii şi aurul, iar noi cu cianura şi plata ajutoarelor de şomaj!

3. Că nu vrem ca serviciile secrete, armata şi campaniile militare din afara ţării să coste de patru ori mai mult decât sănătatea şi educaţia!

Acesta este doar începutul.

Protestele continuă zilnic. Piaţa Unirii, azi ora 17:00.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole