Parcul Feroviarilor Picnic

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Grupul pentru Acțiune Socială, în parteneriat cu Zilele Arhitecturii 2011, te invită la picnic în Parcul Feroviarilor

După atâtea căutări ale parcului uitat, am ajuns, în sfârșit, la el acasă, și iacă-tă, ne-a primit la un  picnic. Ca orice picnic respectabil, ne așteaptă începând cu ora 14.00 cu multă joacă (fotbal, volei, badminton), jocuri de societate, ateliere de percuție, mașini de înghețată, concursuri cu premii, dar și cu discuții & lecturi faine, ca să ne tragem suflul.

În cazul în care plouă, ne vedem la Fabrica de Pensule (Henri Barbusse 59-61, ora 15.00)


Preambul: Campanie foto cu Parcul ambulant și jucariile sale în cadrul Căutarii Parcului Uitat (13.00, Piața Unirii)

După campania foto la care sunt poftiți susținătorii Parcului Uitat, amnezia se va risipi cu un picnic de zile mari în Parcul Feroviarilor.

Picnic literar: Literatură și nesupunere civică (ora 15.00)

Invitații clubului literar, Nepotu’ lui Thoreau, descendenți vajnici ai părintelui conceptului de nesupunere civică, citesc poezie și proză non-ficțională. Vom sta și vom cugeta, apoi, cum mai poate să vorbească literatura „verde-n față” despre probleme comunitare după ce comunismul a demonetizat pe termen lung, la noi, „angajarea” scriitorului și literatura socială.

Invitați: Vlad Moldovan, Alex. Goldiș, Adi Dohotaru

Moderator: Ștefan Manasia

Joacă: Hai să înălțăm un zmeu! (ora la care ai chef)

De când n-ai mai înălțat un zmeu? Unde ai văzut ultima dată un zmeu pe cerul orașului? Adu un zmeu făcut de tine, sau unul cumparat, și ia-ți prieteni, copii și pe cine mai vrei. Dacă nu apuci să aduci, avem noi vreun zmeu, iar Călin Goina te va ajuta să îl înalți.

Grup de lucru picnicard: Reaproprierea spațiului public (ora 16.30)

Invitați cu expertize diferite vor dezbate, alături de studenții la Arhitectură și alți participanți la picnic, care sunt metodele cele mai creative pentru a ne reapropria spațiul public, cu accent pe Parcul Feroviarilor.

Invitați: Szabolcs Guttmann, Eugen Pănescu, Alexandru Bălășescu, Norbert Petrovici

Moderator: Istvan Szakats

Joacă: AD-HOC Feroviarilor Cup (ora la care ai chef)

Ești student care vrei să dai jos berile de vineri seara, universitar ciuri buri cu loabda, ori simplu bitang de pe maidan? Tocmai te-ai calificat pentru miuță noastră. Fericiții câștigătorii vor avea ocazia să dea piept clubul de fotbal CFR în marea finală a sesizărilor și protestelor împotriva privatizării Parcului Feroviarilor.

Prezentare workshop: Someș Riverside (ora 18.00)

Workshopul organizat de ESUA – European School of Urbanism and Architecture, BHCT Centre Bontida, Fundația Transylvania Trust, Planwerk Cluj și Asociatia Studentilor Arhitecți a tratat Someșul ca o rețea de spații verzi menit a crește calitatea locuirii în zona centrală a orașului Cluj. Studenții participanți la workshop vor veni să-și prezinte ideile de reamenajare a malului râului.

Festivități de premiere: Concurs Gazonul de Nailon 2 (ora 19.00) + Megacompetiție AD-HOC CUP

Moderator: Parcul Feroviarilor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole