“Mâncarea din România este mai scumpă decât cea din Germania”. Explicaţia directorului Selgros România

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Mâncarea din România este mai scumpă decât cea din Germania, în special din cauza nivelului ridicat al TVA-ului, dar şi pentru că produsele din România sunt procesate din alimente importate, a precizat miercuri Alexandru Vlad, directorul general Selgros România, la emisiunea ZF LIVE.

“Este adevărat (că alimentele din România sunt mai scumpe decât cele din Germania n.r.). Situaţia are două cauze. Una se poate corecta repede, a doua ceva mai greu. Prima cauză este TVA-ul. Cred că suntem singura ţară din Uniunea Europeană unde avem un TVA flat, de 24%, extrem de mare, atât pentru pâine cât şi pentru maşini de lux, ceea ce este un lucru nefiresc”, a precizat Vlad.

În opinia sa, acest “impozit indirect pe consum” (TVA-ul n.r.) nu ar trebui să-i afecteze în egală măsură şi pe cei care îşi cumpără un iaht şi pe românii cu venituri mici care îşi cumpără pâine.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole