LikeRom lansează spotul oficial al primei comunități de profesioniști de etnie romă

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

LikeRom.ro este prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă inițiată anul acesta de Fundația Agenția Împreună. Prin poveștile a zece ambasadori se dorește promovarea unor modele care să inspire generațiile viitoare. Campania lansează spotul oficial ce ilustrează metaforic lupta profesioniștilor de a trece peste dificultăți și de a persevera pentru a-și îndeplini visurile. Înscrie-te pe www.likerom.ro și fii unul dintre profesioniștii care inspiră generațiile viitoare!

Unul din elementele centrale ale campaniei LikeRom este spotul video. Adeseori, profesioniștii romi nu se identifică cu grupul etnic din care fac parte din frica de a nu fi stigmatizați sau marginalizați pe baza unor prejudecăți înrădăcinate în percepția colectivă. Încă existentă în diverse forme: directă, indirectă, sau chiar instituționalizată, discriminarea îngreunează parcursul educațional și profesional al persoanelor rome. Tocmai de aceea, efortul unui rom de a reuși profesional este de două ori mai mare. Acesta este și conceptul central al spotului.

SPOT:

Încă de la începutul videoului este prezentat laitmotivul campaniei: Alegi școala/ Alegi să știi/ Alegi să fii tot ce poți să fii/ Alegi sa te ții chiar dacă e greu/ Alegi pentru viitorul tău/ Alegi să te uiți în jur cu teamă sau curaj/ Iei atitudine cu tărie sau fugi/ Visezi sau acționezi/ Explorezi lumea sau cliseele. Comunitatea LikeRom se conturează în jurul unei alegeri, aceea de a deveni profesionist.

Până acum au fost comunicate șapte din cele 10 povești, iar cele trei rămase vor fi publicate până în decembrie: pictorul Eugen Raportoru, experta în drepturile omului Cerasela Banica, inspectorul în asistență socială Oana Vulcan, profesoara de limba engleză Roxana Marin, consultantul de fonduri nerambursabile Lucian Corobuta, medicul oncolog Corina Stanciu, consilierul parlamentar Andra-Mihaela Costache, activistul Marian Ursan, antrenorul de box Gabi Simion și nu în ultimul rând Gilbert Costache, model și actor.

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole