Joc de noroc

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Silviu Lungu cu un nou material interesant pe blogul său. Proliferarea jocurilor de noroc în cartiere se petrece în toată țara, aici avem un exemplu din Galați.

Galatiul e un oras industrial. Combinat siderurgic, santier naval, are trei porturi. Ma plimb pe strazi cu numele “Otelarilor”, “Siderurgistilor”, “Constructorilor” – oras industrial, cartiere muncitoresti. Sau asa ar fi trebuit sa fie.

Dar reclamele te duc cu gandul la un Las Vegas in mizerie. Casino (uneori Casion), jocuri electronice, pariuri sportive, “FIVE OF KINGS” si nenumaratele variatiuni in jurul cuvantului “bet”.

Am auzit tot mai des la televizor ca lumea se preocupa acum de saracie. Asta trebuie sa fie explicatia, probabil ca au bagat Galatiul intr-un program dintr-ala anti-saracie, ceva special, de la Guvern. Sau chiar de mai sus, de la UE. Dar ca sa castigi, mai intai trebuie sa joci.

Asa mi-a venit ideea. O sa fac o situatie, o harta ceva, pe care o sa pun toate locatiile in care se desfasoara acest experiment al bunastarii pe (fostii?) lucratori industriali din Galati.

Deci imi iau un smartphone, ma plimb prin oras si fac poze cu GPS-ul activat. Ca sa am cu ce sa fac comparatie, sa vad o evolutie, o sa folosesc imagini de pe Google Map, street view. Norocul meu e ca nici Google-ul nu vine prea des prin Galati. N-a mai fost de prin 2012 asa ca voi avea la dispozitie poze de acum patru ani.

2 luni plus 40-50 de km mai tarziu, a iesit asta:

Continuarea aici

 

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole