Îşi va da demisia ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş?

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sotul ministru, sotia consilier la firma care solicita bani europeni si guvernamentali, iar firma respectiva e inregistrata in casa minsiturlui. Probleme de conflict de interese?Problema de moralitate?

Sursa Gandul:

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş a recunoscut, luni seara, că soţia sa este angajată pe post de consilier într-o asociaţie care a obţinut 500.000 de euro din fonduri europene şi guvernamentale. În plus, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul chiar în casa ministrului din Bistriţa.

Fondurile europene au fost aprobate de o autoritate aflată în subordinea Ministerului condus de Botiş. Proiectul prin care respectiva asociaţie a primit bani a fost depus şi aprobat în mai puţin de o luna, în timp ce Botiş era deja ministru. Reprezentantul asociaţiei este fostul şef de cabinet parlamentar al ministrului.

Ministrul a apărut în direct la RTV şi a susţinut ca nu are nicio legătură “directă” cu Asociaţia din Bistriţa, dar a recunoscut că el a înfiinţat asociaţia “prin 2005-2006” şi că este găzduită “fără a plăti niciun euro din fonduri europene” în casa sa.

Botiş a mai declarat: “Aş putea să îmi dau demisia dacă este o problemă de moralitate. Reflectez la demisie”

Potrivit www.timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş, conform site-ului Ministerului Muncii. Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde pentru cei care mai au probleme cu banii vechi şi noi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi).

recomandam si Spuneți și voi: Ioan Botiș (ministrul Muncii) e mafiot sau prost grămadă?

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole