Ioana Lupea despre scrisoarea tinerei Vio Mihaela Grădinaru

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Ioana Lupea punctează foarte corect că ceea ce stă la baza scrisorii care a făcut înconjurul internetului zilele acestea este de fapt ura față de săraci.

Scrisoarea viralizată a unei tinere din clasa mijlocie, Vio Mihaela Grădinaru, către premierul Victor Ponta este dovada eficienţei politicii urii practicate de Traian Băsescu. Ura grupului oamenilor care se definesc drept „cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” împotriva celor stigmatizaţi ca asistaţi social, beneficiari de pomeni electorale şi analfabeţi, acuzaţi că ar fi privilegiaţi prin comparaţie cu cei care merită.

Ura celor care au împotriva celor care nu au dar sunt învinovăţiţi pentru frustrarea celor care ar merita să aibă mai mult am văzut-o exprimată la alegerile pentru Parlamentul European în chemarea la vot a primei clase pentru a contrabalansa votul săracilor analfabeţi sau al pensionarilor. Un semnal de alarmă ar trebui să fie, pentru orice fiinţă umană responsabilă, violenţa implicită împotriva săracilor pe care o conţin propunerile de vot cenzitar promovate de guru Moise Guran prin apelul adresat celor care primesc prestaţii sociale să-şi cedeze dreptul la vot şi mai recent de ziarul Gândul prin întrebarea inoportună în context „Aţi fi de acord să voteze doar cei care au luat bacalaureatul?”. În imaginarul clasei mijlocii Traian Băsescu a impregnat imaginea omului gras care nu este cel bogat, ci săracul care trăieşte pe spinarea oamenilor cinstiţi, harnici şi educaţi din mediul privat, adică ”omul slab”.

Citeste mai mult: adev.ro/nbjfi4

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole