Hossu: Drepturile celor ce muncesc sunt încălcate grav

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: amosnews.ro

Președintele CNS “Cartel ALFA”, Bogdan Iuliu Hossu, a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă referitoare la protejarea drepturilor lucrătorilor. Prezentăm documentul:

“Domnului Prim Ministru, Victor Ponta

În atenţia Organizaţiilor Patronale din România Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” îşi exprimă dezamăgirea faţă de o situaţie fără precedent care afectează grav interesele tuturor celor ce muncesc, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat, situaţie constatată în cadrul Comitetului Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru Aplicarea Standardelor, şi provocată în mod direct şi deliberat de Grupul de angajatori asupra rezultatelor muncii experţilor din Comitetul OIM. Concret Grupul de angajatori (din care fac parte şi reprezentanţi ai angajatorilor din România) a refuzat să permită orice discuţie în cadrul Comitetului a vreunui caz relativ la dreptul la grevă şi în particular asupra observaţiilor acestora în cea ce priveşte încălcările dreptului la liberă asociere obstrucţionând în acest fel funcţionarea Comitetului, conform prerogativelor sale.

Demersul Grupului de angajatori nu este urmarea vreunei acţiuni concrete a  Comitetul de experţi a OIM, în condiţiile în care faţă de acest subiect nu s-au făcut niciun fel de comentarii. Raportul OIM pe această problematică s-a încadrat în jurisprudenţa sistemului OIM şi se referea la interesul angajatorilor şi nu la situaţia sau la drepturile lucrătorilor. Atitudinea şi efectele demersului Grupului de angajatori sunt un atatc la drepturile lucrătorilor, indiferent de domeniul de activitate, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat. Demersul Grupului angajatorilor, care a beneficiat de complicitatea guvernelor,  face imposibilă protejarea drepturilor lucrătorilor şi are ca scop subminarea sistemul de supraveghere al Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

CNS “Cartel AFLA” protestează faţă de atitudinea organizaţiilor patronale din România care au subscris la aceasta acţiune, prin care drepturile celor ce muncesc sunt încălcate grav, iar justiţia socială şi respectul faţă de muncă devin simple sintagme lipsite de conţinut”.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole