Evaziunea fiscală şi pirandele. Boier Onțanu stinge țigara în mâna unei lucrătoare la spații verzi. VIDEO.

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

 Ciprian Domnişoru pe VoxPublica

Campania de combatere a evaziunii fiscale anuntata de premierul Ungureanu a început weekendul acesta cu descinderi în piețele de flori şi la rromii din Strehaia. Un prim ministru care avea acces la informații despre anchete care se desfăşurau de ani de zile a ales să îşi înceapă campania aratandu-ne rromi care reciclau fier vechi şi un “rege al asfaltului” din Pitesti, urmarit acum pentru legaturi cu rromii din Strehaia. Ce început mai bun pentru o campanie anti-corupție decât strigătele unor pirande care s-au trezit cu uşa spartă.

Mă tem însă că deşi a început campania anti-evaziune cu un asfaltator local din Argeş, Ungureanu nu va duce show-ul până într-atât de departe încât să îi vedem anchetați pe prietenii asfaltatori ai preşedintelui sau să o vedem pe Elena Udrea smulgându-şi părul şi blestemând. Cel mult vom vedea arestați alți concurenți ai asfaltatorilor favoriți sau alte sate de rromi luate pe sus într-o campanie unde multe anchete care durează de ani de zile se vor termina fix acum.

Weekendul acesta cotidianul.ro ne aminteşte cum în 2007 Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 din capitala, era filmat de Prima TV stingând o țigară în mâna unei angajate la spatii verzi. Onțanu vroia să o învețe pe lucrătoare o lecție despre cum să nu fumeze la locul de muncă. Animalul de Onțanu este în continuare primar.

Pe Onțanu sper ca societatea civilă din 2012 să găsească metode să îl facă să plătească pentru gestul de neconceput.  Metodele mai subtile de transformare a rromilor în țapi ispăşitori în campaniile anti-evaziune sau împotriva ajutoarelor sociale sunt mai greu de combătut. Trebuie doar să nu te laşi furat de spectacolul otevist şi să îți aminteşti că la ministerul care trebuia să facă reforma ajutoarelor sociale a fost pus  Botiş- şi uite-ne acum, cu fondurile POSDRU blocate. Si că atunci când un asfaltator local e căutat pentru evaziune

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole