Diversiune împotriva suporterilor

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

sursa: ultras.sportlocal.ro

Așa cum Romanian Ultras a anunțat ieri, forțele de ordine au pregătit diversiuni pentru a da o tentă violentă protestelor din Piața Universității. Planurile le-au fost dejucate în mare parte, oamenii adunați la apelul făcut de Asociația Suporterilor Români plecând spre casele lor în jurul orelor 21.30-21.45.

Rămași cu o mână de așa-ziși protestatari, jandarmii chipurile au fost atacați de aceștia la ora 22.45 (la o oră după plecarea grupurilor organizate de suporteri) cu … PETuri. Drept urmare, după “marile violențe”, jandarmii au pornit atacul pentru eliberarea părții carosabile, prima zonă unde l-au eliberat fiind… trotuarul de la fântâna de la Arhitectură.

În imaginea de la începutul articolului puteți vedea un individ dubios, care se postase cu bannerul USL și PDL fac parte din mafie în fața a ceea ce trebuia să fie violență. Tot el se postase cu pancarta de două bțe și în fața suporterilor, însă nu știa nici măcar să o țină cum trebuie.

Atac al acestui individ, pe care probabil presa îl califica drept ultras doar pentru că avea fața acoperită, asupra cameramanului RTV: http://www.rtv.net/echipa-romania-tv-atacata-de-protestatarii-violenti-video_11521.html

O privire mai de aproape asupra identității celor care sunt puși să țină această pancartă, tot din timpul așa ziselor violențe: Acel individ de etnie rromă care ține pancarta nu este cunoscut de membrii galeriilor de fotbal, fiind văzut în schimb și în timpul protestelor de duminică aruncând cu pietre în magazinele de lângă Piața Unirii.

De fapt, toți cei ridicați de jandarmi și cei care au fost pe partea carosabilă după ora 22.00 ar fi bine să fie identificați iar acea parte a presei care a scris despre ei că sunt membri ai Asociației Suporterilor Români să își ceară scuze.

Dând sonorul pe mut, vizualizați imaginile de la HotNews, și amplasarea pancartei de care vorbim, nefiresc, în spatele gardurilor puse ca o provocare de agenții civili ai forțelor de represiune: http://www.youtube.com/watch?v=8m9Ex2f4KIs

Conform martorilor oculari (există și imagini video, la cât s-a filmat acolo), aceeași pancartă se plimba lejer apoi, printre două dube de Jandarmerie…

De ce nu sunt identificați acești oameni și se dă vina, generic, pe galeriile de fotbal?

Noi la 22.30 eram acasă și auzeam peste o jumătate de oră cum “ultrașii comit violențe”. Azi auzim că 100 de oameni au fost amendați, din care 14 sunt și membri ai unor galerii. Despre restul de 76 nu ni s-a comunicat nimic.

how to use photoshop
best parking nyc
keenan and kel
groupon las vegas
groupon portland

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole