Comunicat de presă: Suporteri cu idei, nu cu molotoave

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: totb.ro

Peluza Sud Dinamo, grupul de suporteri ai echipei naționale “Honor et Patria” şi suporteri rapidişti de la Tribuna a doua îşi dau întâlnire luni, 16 ianuarie, la ora 19.00, la fântâna de la Universitate pentru un protest paşnic şi apolitic. Cu această ocazie, dorim să ne alăturăm, fără alte intenţii, manifestaţiilor paşnice din centrul Capitalei şi să ne facem cunoscute pe această cale revendicările sociale împotriva politicilor de austeritate.

Ne considerăm parte cu drepturi depline a societăţii civile şi nu facem nici un joc al Opoziţiei sau al altor formaţiuni politice. Considerăm că întrega clasă politică este blamabilă pentru starea dezastruoasă a ţării şi pentru furtul şansei la viaţă a tuturor românilor (tineri, femei, bătrâni). De asemenea, tragem un semnal de alarmă că, în calitate de cetăţeni, avem datoria să acţionăm unitar, ca o adevărată societate civilă, şi să conştientizăm că nu avem de-a face cu partide politice în sensul propriu al termenului, ci cu o clică politică mânată de propriul interes.

Precizăm că deşi refuzăm şi condamnăm utilizarea violenţei gratuite ca mijloc de exprimare, considerăm nepotrivite şi rău-voitoare provocările repetate ale Jandarmeriei şi agresiunile asupra cetăţenilor pe care ar trebui să-i apere şi să-i respecte. Totodată, respingem ferm tendinţele nejustificate ale mass-media şi ale autorităţilor de a-i scoate pe suporteri drept ţapi ispăşitori pentru incidentele din zilele anterioare.

Oameni cu idei, nu cu Molotoave

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole