Absolventii de Teologie din Cluj sînt pusi sa alunge cersetorii din fața Catedralei!

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: http://www.revistaevenimentelor.ro

În mijlocul Postului Mare,Mitropolia Clujului s-a gandit sa alunge cersetorii din fața Catedralei  Mitropolitane,pentru ca acestia să nu-i mai deranjeze  pe credincioșii care merg la slujbă. Astfel,noua absolventi de Teologie,care activeaza deja in sectorul social-misionar ca si cantăreți,au fost chemați la Mitropolie unde li s-a propus ca timp de 5 ore pe zi sa stea cu randul în fata Catedralei Mitropolitane si sa alunge cerșetorii.Cei care au refuzat sa se supuna deciziei au primit un ultimatum pana azi,16.03.2012,pentru a demisiona din funcții. Contactat de către noi,purtatorul de cuvant al Mirtopoliei,Parintele Bogdan Ivanov,nu a negat exsistenta acestei decizii,ci doar  pe cea a ultimatumului.Domnia sa a motivat decizia de alungare a cersetorilor chair de catre absolventii de teologie,doarece autoritatile locale nu îi ajuta suficient în acest sens si s-a apelat la personalul angajat în posturi neclericale pentru a face acest lucru.Parintele a considerat ca nu este sub demnitatea unui teolog de a face acest lucru,iar cei care nu se supun de a face  tot ce li se cere sînt liberi sa-si caute altceva de munca,deoarece anual 160 de noi absolventi de teologie așteapta sa fie angajati.

Evident,caile Domnului sînt încurcate,însa căile bisericesti sînt de multe ori de neînteles.Amintind recetele scandaluri din Biserica Ortodoxa: scandalul sexual cu Arhiepiscopul Teodosie sau oprirea salariilor preotilor din Salaj pentru constucția unui sediu eparhial,constatam ca  sanctiuni nu a primit nimeni, ci doar explicatii. Oare ce explicatii am putea auzi daca un tanar teolog,trimis in fata bisericii sa alunge cersetorii ar fi lovit de catre acestia?Cine ar raspunde pentru un asemena accident de munca în cazul unui angajat care face altceva decat a învatat sa faca?Pentru ce avem politie comunitara?

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole