Premiul CriticAtac pe 2010

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Juriul format din membrii echipei CriticAtac acordă Premiul CriticAtac pe 2010 lui Bogdan MURGESCU pentru volumul „România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)”, apărut la Editura Polirom, Iaşi.  (Long List aici & Short List aici)

Premiul constă într-o gravură semnată de cunoscutul artist Dan Perjovschi (mulţumim pentru susţinere!).

Pornind de la această carte, vom organiza în curand o dezbatere publică pe tema  România şi Europa. Acumularea decalajelor economice” ,  la care va participa şi autorul. Conferinţa va fi precedată de o serie de discuţii găzduite de CriticAtac.

Bogdan Murgescu este profesor doctor la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti. Distins cu Premiul „Nicolae Iorga” al Academiei Române pentru lucrarea Circulaţia monetară în Ţările Române în secolul al XVI-lea (1996). Alte lucrări publicate: Istorie românească – istorie universală (600-1800) (1994), A fi istoric în anul 2000 (2000), Istoria României în texte (coord., 2001), Revoluţia română din decembrie 1989. Istorie şi memorie (coord., Polirom, 2007).

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole