Totalitarismul ipocriziei social-politice

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Iulia Popovici / fragment

(…) Președintele Băsescu, și el, găsește reverberații ale Mineriadei în acțiunile unei majorități care numără, acum, și Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). Președinte care a uitat, se pare, că „mineriada“ de acum se numea, pînă în urmă cu cîteva luni, reforma statului.

A ieșit cineva în stradă să apere democrația atunci cînd Roberta Anastase număra scaune goale? Dl Ioan Oltean, căruia acum îi e rușine că face parte din Parlamentul României, își mai aduce aminte ce spunea pe 4 noiembrie 2011 despre „comportamentul necivilizat al unor parlamentari“ și „motorul acestei obstrucţionări“ numit Mircea Geoană, pe care el și-ai lui se pregăteau să-l dea jos de la președinția Senatului la fel cum a fost schimbat acum Vasile Blaga? (…)

Cu generosul concurs al traseiștilor încurajați pe vremuri de actuala opoziție și al mereu disponibilei UDMR, în Parlamentul României există o nouă majoritate. Flămîndă și, e adevărat, grăbită. Dar care nu face altceva decît să-și aplice propria reformă a statului, cu aceeași agendă ca a celorlalți: un președinte prietenos (fiindcă tocmai am descoperit că regimul semiprezidențial e o mină nesecată de posibilități), o lege electorală a uninominalului pur (vînturată inițial tocmai de ultragiații morali de acum) și ocuparea tuturor posturilor de decizie, avînd consecințe economice. Legal, pentru că sînt mulți și pot.

Continuarea pe  Observator cultural

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole