Lansare Inconstructia, o noua carte de Bogdan Ghiu

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Joi, 10 noiembrie 2011, incepand cu ora 18.00, la libraria Humanitas Kretzulescu, revista Arhitext si Bogdan Ghiu va invita la lansarea celui mai proaspat volum de eseuri al acestuia:  Inconstructia. Pentru o arhitectura etica (The Inconstruction. For an Ethical Architecture), aparut in editie bilingva (romana-engleza) la Editura Fundatiei Arhitext, in colectia „Arhiva de idei”, cu o prefata de Sabin Bors.

Despre eseistica lui Bogdan Ghiu in general si despre ceea ce particularizeaza interventia sa in discutiile despre arhitectura contemporana vor vorbi domnii Augustin Ioan (arhitect si profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”), Valentin Protopopescu (eseist si psihanalist, realizator Radio Romania Cultural) si Arpad Zachi (redactor sef Arhitext).

De la implicatiile politice ale arhitecturii, la arhitectul-om politic si la arhitectura crizei. De la deconstructie, reconstructie, constructivisme la Inconstrucţie. Arhitectura azi: mai mult si mai putin.

Dupa Contracriza (Cartea Romaneasca) si Dadasein (Tracus Arte), Inconstructia. Pentru o arhitectura etica este a treia carte publicata de Bogdan Ghiu in 2011.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole