Un grup de activiști greci a dat foc minei de aur de la Skouries

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Duminica trecută, 50 de bărbați mascați înarmați cu cocktailuri Molotov au asaltat o mină de aur din nordul Greciei. După ce au incendiat buldozere, camioane și barăci ce aparțineau companiei miniere canadiene El Dorado și companiei subsidiare Hellenic Gold, grupul a folosit trunchiuri de copac pentru a împiedica poliția și pompierii să ajungă la fața locului. Dacă distrugerea asta de mașinării și folosirea darurilor Mamei Naturi pentru protecție vă sună a lucrare de activiști eco, să știți că așa a și fost. De fapt, a fost doar unul dintre numeroasele momente dramatice care s-au petrecut recent în urma deschiderii unei mine de aur în Skouries, una dintre cele mai vechi păduri din Grecia.

În 2003, Hellenic Gold, urmată de El Dorado, a obținut dreptul de a exploata aurul și arama în valoare de peste 12 miliarde de dolari ce se ascund în această zonă muntoasă. Statul grec a primit în urma afacerii doar 11 milioane de dolari drept compensație pentru mine, lucru care i-a enervat și mai tare pe locuitorii din zonă. Pe lângă faptul că o parte din pădurea străveche va fi dezrădăcinată, locuitorii își mai fac griji și despre efectul minei asupra turismului, agriculturii și a pescuitului. Aceștia sunt stâlpii care susțin economia locală și riscă să fie distruși de poluarea ce va avea loc în jurul minei.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole