Cântarea anticorupției: concurs de afișe la ambasada SUA (premii în tablete)

Cristian Dogaru
Jurnalist cu profil economic. În ultimii 10 ani a putut fi citit în publicații precum Banii Noștri, Business Standard, Hotnews, România Liberă. Colaborări cu TVR (defuncta TVR Info), Radio România Actualități, RFI. Din 2010 s-a implicat în câteva proiecte de educație financiară (bugetulfamiliei.ro, sigurantafinanciara.ro, etc). Într-o lume devenită fan Keynes rămâne apropiat școlii austriece de modă (monetară) veche, cu updatarile de rigoare.

cristi-dogaru-150x150Uneori, lumea în care trăim e locul unor minunate coincidențe. În săptămâna în care protejata marelui iubitor de licurici-e vorba de Elena Udrea și Traian Băsescu, of course-a fost luată la puricat de DNA și cerută de trei ori la arest când s-a trezit să vorbească de rău serviciile, ambasada SUA a lansat un concurs de afișe anti-corupție, sub genericul “Coruptia îți ucide viitorul”.

Nu, nu vă bucurați că veți putea introduce subversiv aluzii la Bechtel, Pungesti, Teo Peter, etc…Printre criteriile eliminatorii figurează la loc de cinste “să nu defăimeze, să nu reprezinte în mod necorespunzător şi să nu conţină comentarii denigratoare despre alte persoane sau companii”.

Totuși, chiar dacă imaginația desenatorului e gata să ocolească cenzura, există încă o barieră de siguranță: “Ambasada SUA la Bucureşti îşi rezervă dreptul exclusiv şi discreţionar de a descalifica orice lucrare înscrisă pentru orice motiv. Ambasada SUA la Bucureşti nu este obligată să specifice de ce o lucrare înscrisă a fost descalificată, menţionând doar că ea a fost considerat ineligibilă conform acestui regulament oficial”.

Dacă aţi inţeles bine regulile și criteriile de eligibilitate, puteţi fi printre fericiţii câștigători ai unor oglinjoar…pardon, a 3 tablete Google Nexus sau măcar printre posesorii a 20 carduri de memorie de 32 GB (“Kington” cum scrie pe site-ul ambasadei), oferite ca premii. Pe când un concurs de pictură suprarealistă (“Romania imaculată”) sponsorizat de Uniunea Europeană și unul de versuri naive (“Coruptule, ai handicap/Cu drona pot sa-ţi dau la cap”) sub egida Nato?

 

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole