Cei doi piloni: Georgescu & Dumitrescu

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Costi Rogozanu pe VoxPublica

Ponta şi-a smuls un pilon de credibilitate din mult iubita şi mult prea respectata BNR: Florin Georgescu. Omul are o reputaţie beton, are un trecut de negocieri dure cu FMI care-i dă un CV interesant, un semn de întrebare cu FNI de care lumea a uitat rapid (vezi aici). Mai mult, acest a fost angajat la finanţe de prin anii 76 e un caz de continuitate incredibilă. Toată lumea e de acord că Georgescu e “premierul financiar” desemnat de BNR, în timp ce Ponta ar rămîne un soi de premier politic.

Dar mai există un pilon, de data asta al penibilului: Corina Dumitrescu. Soţia lui Cristian Dumitrescu, deputat din judeţul lui Oprişan. UN baron PSD impune la şefia învăţămîntului un şef de la o facultate privată. Atîta social-democraţie au ei în cap. Probleme: şef de universitate privată cotată foarte slab. Greşeli gramaticale în CV – se poate trece peste uşor. Dar mai e trecută acolo o informaţie care nu pare în regulă: studiile de la Stanford – sau “Standford”, cum i se spune în CV (detalii aici).

Răspunsul doamnei, halucinant:

“e un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, si o sa va dau toate detaliile de marti incolo” (mi se pare şi mai amuzant e că a ales tocmai Institutul Hoover, think thank conservator)

Victor Ponta a somat-o să lămurească situaţia înainte de marţi. Probabil e o semi-minciună din aceea în care aflăm că de fapt Corina Dumitrescu a vizitat biblioteca institutului şi, deci, a studiat-o atent. Chiar şi cu o semi-minciună, doamna ar trebui să dispară urgent de pe listă. Iar dacă e dată afară de pe listă, tot Oprişan va hotărî educaţia. E incredibil cum îşi arată oamenii ăştia găunoşenia îndată ce au de propus un ministru serios la un minister foarte serios.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole