Legea sănătății este o bișniță: Bogdan Hossu şi Cartel Alfa despre Legea sănătăţii

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Scrisoare deschisă

Domnule Preşedinte

Domnule Prim-ministru,

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” înţelege necesitatea de reformă a sistemului medical din România, dar consideră că aceasta este o chestiune de importanţă majoră, care priveşte pe fiecare cetăţean al ţării, motiv pentru care, o eventuală reformă a sistemului medical trebuie realizată exclusiv în mod transparent, urmărind în primul rând interesul cetăţeanului şi nu avantajele grupului care deţine puterea politică in momentul deciziei. O reformă a sănătăţii nu este o chestiune pe care să o poata decide o persoana sau un grup minoritar din PDL-UNPR-UDMR, cu sau fără girul Administraţiei Prezidenţiale, in special ca acesti alesi ai poporului nu au avut la alegerea lor un asemenea obiectiv in program.

Redactarea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România s-a realizat în secret, fără nicio consultare a societăţii civile, fără consultarea şi implicarea în redactarea textului de lege al partenerilor sociali. Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” consideră că excluderea partenerilor sociali din comisia care a redactat textul viitoarei legi, fiind singurii contribuabili in sistem, este un abuz şi o gravă încălcare a principiilor fundamentale ale democraţiei. Mai mult, textul final al proiectului de lege, care urmează să schimbe radical sistemul de sănătate din România, a fost făcut public şi suspus dezbaterii publice doar pentru un interval de opt zile, dintre care trei sunt zile de Sărbătoare.

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în aceste condiţii, afirmă că Administraţia Prezidenţială, unul din susţinătorii şi promotorii înverşunaţi ai acestui text de lege, şi Guvernul, dovedesc o atitudine dictatorială, impunând textul proiectului de lege, fără a permite o reală dezbatere publică, un comportament după modelul perioadei “epocii de aur” si într-un mod pe care Nicolae Ceauşescu l-ar invidia.

Dincolo de aceste grave încălcări ale regulilor elementare ale democraţiei, care fac deja parte din modul de punere în practică a politicii Guvernului Boc, în urma indicaţiilor venite de la Palatul Cotroceni, legea privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România înseamnă o fraudă pentru fiecare contribuabil în parte şi, trebuie să recunoaşteţi, o cale eficientă pentru încasarea de către PDL, UNPR si UDMR de sponsorizări pentru campania electorală din 2012, care a si inceput. Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, consideră că este aberant ca o lege care vizează sistemul de sănătate naţională, deci pe fiecare cetăţean al acestei ţări, să fie construită pe principiul numai al “profitului”, iar spitalele sa fie asociate numai ideii de societate comerciala, deci nu interesului general. Va reamintim ca expertii olandezi dati de Banca Mondiala si FMI la constructia legislativa stiu sa apere mai bine interesele lor nationale decat este in stare actualul guvern. Domnule Preşedinte, Domnule Prim-ministru, Constituţia României garantează dreptul la sănătate şi la asistenţă medicală pentru toţi cetăţenii. Sistemul public de sănătate din România nu poate fi o anexă a intereselor de partid şi nici o sursă de bani pentru partid. Este un subiect care ar fi trebuit sa faca obiectul unui referendum, nu a unei “dezbateri publice” prin punerea pe un site-ul ministerului timp de 8 zile. Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, cere ca proiectul de lege care vizează reforma sistemul de sănătate să fie pus în dezbatere publică pentru cel puţin patru luni de zile, pentru ca toţi cei care sunt îndreptăţiţi să analizeze, sa comenteze, să critice şi să ceară modificări ale acestui proiect de lege să o poată face. Nerealizarea acestei minime cerinţe, ca formă elementară de respect a democraţiei, atâta cât a mai rămas, face ca în 2012 România să aibă nevoie de o nouă revoluţie pentru a combate genocidul pe cale a se realiza.

Bogdan Iuliu HOSSU Preşedinte CNS “Cartel ALFA”

north kansas city hospital
old lahaina luau
ft myers fl
how to install a dishwasher
maryland board of physicians

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole