Marsul Aurului ajunge la Palatul Cotroceni

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Marti, 27 septembrie, intre orele 17:00 si 19:00, zece ONG-uri bucurestene organizeaza incheierea Marsului Aurului pe traseul Piata Universitatii – Piata Operei – Palatul Cotroceni (intrarea Leu). Marsul a fost initiat in urma cu o saptamana de catre doi bacauani, care au parcurs 300 de kilometri pe jos pe ruta Bacau – Bucuresti pentru cauza Rosiei Montane. Cei doi militanti, impreuna cu participantii bucuresteni, vor incheia marsul la Palatul Cotroceni, unde ii vor dona presedintelui Traian Basescu piese de aur din resurse proprii.

 Florin Suciu, angajat in cadrul unei firme de colectare a deseurilor reciclabile si Sebastian Muscalu, student la Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului, au plecat pe 19 septembrie din Bacau, in probabil cea mai lunga plimbare a vietii lor: Marsul Aurului, dedicat Rosiei Montane si salvarii acesteia de la proiectul minier pe baza de cianuri al unei firme canadiene.

 

Timp de opt zile, bacauanii au mers pe jos pe traseul Drumului European E85, trecand, pe rand, prin Bacau, Adjud, Focsani, Ramnicu Sarat si Buzau. Conform celor doi tineri, mesajul marsului este ca Rosia Montana nu este de vanzare, pe tot parcursul calatoriei acestia informandu-i pe localnici asupra consecintelor dezastruoase ale proiectului.

 Florin si Sebastian se pregatesc sa isi incheie drumul la Bucuresti marti, 27 septembrie. Marsul va fi finalizat, impreuna cu sute de participanti, pe traseul Piata Universitatii – Piata Operei – Palatul Cotroceni (intrarea Leu), intre orele 17:00 si 19:00.

 La sosirea in Bucuresti, ei vor fi intampinati cu paine si sare in Piata Universitatii (ora 17:00). Bacauanii vor explica celor prezenti motivele pentru care s-au hotarat sa strabata sute de kilometri pentru cauza Rosiei Montane si vor face un rezumat al calatoriei.

 Apoi, vor parcurge impreuna cu ceilalti participanti distanta dintre Piata Universitatii si Palatul Cotroceni. Odata ajunsi acolo, o delegatie va depune donatia participantilor pentru presedintele Basescu, aceasta constand in piese de aur din resurse proprii. Insisi bacauanii au adus impreuna o pereche de cercei din aur, simbol al castigului infim pe care statul roman l-ar avea din acest proiect minier.

 Va asteptam!

 Pentru informatii suplimentare:

http://RosiaBlog.ro

http://RosiaMontana.net

Elena Rastei, voluntar Salvati Rosia Montana, tel: 0743 756 079, e-mail: elena@rosiamontana.net

Alina Musatoiu, voluntar Asociatia Bucuresti, tel. 0721 375 730, e-mail: comunicare@asociatiabucuresti.ro

 Mentiuni:

Evenimentul este organizat de 10 ONG-uri: Alburnus Maior, Asociatia Bucuresti, Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Regeneration, Fundatia Ecocivica, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Asociatia 21 Decembrie 1989, RPER Romania si Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei.

 – Cei doi bacauani tin sa le multumeasca in mod special celor care i-au ajutat de-a lungul calatoriei: Dana Barcaru (Bacau); Fam. Berbece (Adjud); Gabriela si George Bratasanu (Focsani); Nicolae (Focsani); Zaharia George, Florin Ioan Petric si Petruta Codrianu (Buzau); Gheorghita Dragan si Hotel Royal (Urziceni); Alexandru Binescu si Paula Ambrozie (Bucuresti); 6 persoane au donat 250 ron.

 – Specificam faptul ca evenimentul nu are conotatii politice, motiv pentru care persoanele politice sunt rugate sa nu participe.

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole