Hotnews: plagiat ca la carte

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Știm că e nasol cu presa în ziua de azi: nu sunt bani pentru materiale așa că mare parte din știri sunt traduse de pe net și date ca atare. Hotnews însă, atât de preocupată de sursele altora , face un pas mai departe și prezintă materiale traduse drept ale sale, fără să citeze vreo sursă. Nici nu e prima dată, probabil nici ultima. Asta e deja cam furt pe față.

Articolul de pe Hotnews:

Este a 13-a zi de la disparitia cursei Malaysia Airlines care zbura de la Kuala Lumpur la Beijing. Aparatul Boeing 777 este pentru moment disparut. 26 de tari s-au alaturat operatiunilor de cautare intinse pe 2.24 mile marine din Asia centrala catre sudul Oceanului Indian. Imagini din satelit au facut anchetatorii sa creada ca ar putea fi resturi ale aparatului in Oceanul Indian, dar pana acum, cautarile nu au scos nimic la iveala.

In acest context, amatori si profesionisti ai aviatiei discuta aprins despre speculatiile cu privire la ceea ce s-a intamplat cu avionul si cu cei 239 de oameni de la bord. Unele teorii suna mai plauzibil decat altele. Va prezentam mai jos cele mai proeminente explicatii disparitia avionului.

Articolul original din The Guardian

It’s 12 days since the disappearance of Malaysian Airlines Flight 370 from Kuala Lumpur to Beijing. A 250-ton Boeing 777-200 has, for the time being, vanished. Twenty-six countries have joined a search of 2.24m square nautical miles from central Asia to the southern Indian Ocean. Satellite images have given investigators cause to believe there may be debris in the southern Indian Ocean, but so far, a search of the area has found nothing.

In the absence of confirmed sightings, speculation has been rife about what happened to the plane and the 239 people on board, with competing theories feverishly discussed by professionals and amateurs. Some sound more plausible than others. Here, we assess the relative merits of the more prominent explanations for the plane’s disappearance.

După cum se vede, materialul din Hotnews nu traduce complet textul din The Guardian, probabil că e și o limită la efortul de tradus.

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole