O beizadea la curtea creştinului Baconschi. Succes mâine la interviu !

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Ciprian Domnişoru pe Vox Publica face o dezvaluire foarte interesanta despre cum merg treburile la MAE.

UPDATE: Alianta pentru o Romanie Curata solicita ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, sa faca public, de urgenta, Regulamentul concursului de admitere in “Programul de formare diplomatica initiala” organizat de IDR si MAE, precum si costul si sursele de finantare ale acestui program. Mai multe aici .

Poate o sa va mire că o tânără de 26 de ani, Alexandra Laura Benea, este director de formare profesională pentru diplomaţii români, vedeţi aici. Poate nu e totuşi o idee rea ca noii diplomaţi să fie formaţi sub conducerea unei tinere care avea patru ani la Revoluţie, nu? Da, doar că tânăra în cauză a tras lozul bun în viaţă – tatăl ei , pedelistul Gheorghe Benea, este directorul Loteriei Române. Mai mult, mâine are interviu (lista aici) pentru a intra în cadrul unui program de pregătire diplomatică iniţială organizat de MAE şi Institutul Diplomatic Român (IDR), deşi ea este Director de Fomare Profesională în cadrul IDR. Să-i urăm succes, să fie indulgentă cu sine la interviu şi să dobândească cunoştinţele necesare funcţiei înalte pe care o ocupă.

În anii de glorie ai privatizărilor, pedelistul Gheorghe Benea a fost anchetat pentru conflict de interese pe când era directorul şi administratorul judiciar al unei fabrici de celuloză, dar s-a rezolvat totul- era acuzat doar că încasa comisioane de la austrieci ca să vândă celuloză ieftin, citiţi aici despre acuzaţiile aduse lui şi directoarei financiare Hainal Baban, un nume perfect pentru povestea noastră.

După experienţa cu celuloza, Benea a trecut pe la PSD şi apoi la PD-L într-un elan de traseism atât de puternic încât nici nu îşi dăduse demisia din PSD când devenea candidatul PD-L. Atât de fidel a fost PD-L, încât omul a devenit directorul Loteriei Române, printre primele sale acţiuni fiind , se pare, lansarea unei invitaţii angajaţilor să îşi declare apartenenţa politică, ca deh, trebuia făcut curat după tovarăşa Mincă.

Dar gata cu tatăl, ce avem cu fiica ? Tatăl ei a vrut întotdeauna ce-i mai bun pentru ea, a facut-o acţionar şi asistent manager la firma de consultanţă a familiei în 2004, când fata avea 19 ani, s-a uitat cu mândrie şi şi-a amintit de zilele bune când fata a terminat masterat în comerţ exterior. Cariera Alexandrei Laura Benea  a continuat cu succes la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj Napoca, apoi la Antena 1 Cluj unde domnişoara Benea era consilier de relaţii publice. Ce dacă tata era în PD-L şi fata lucra la Antena 1, doar nu era tonomat dacă era consilier de relaţii publice.

De la funcţia de consilier relaţii publice Antena 1 Cluj domnişoara Benea a trecut la onorabila funcţie de Director Formare Profesională al Institutului Diplomatic Român din Primăverii. Nu e cale să spui în România ce reprezintă o ascensiune normală şi ce nu. Elena Băsescu a trecut de la economist la o firmă care desfăşura contracte cu Primăria Bucureşti şi stagiar la biroul de parlamentar al Monicăi Iacob Ridzi în perioada 2004-2008 la parlamentar european. De ce n-ar trece şi Alexandra Benea de la relaţii publice Antena 1 Cluj la un post de conducere în Institutul Diplomatic Român?

Este de apreciat totuşi că tanara vrea să înveţe. Alexandra Benea reuşeşte performanţa să fie atât director de formare profesională în cadrul Institutului Diplomatic cât şi admisă la interviul pentru  Programul formare diplomatică iniţială. Domnişoara Benea, în calitate de Director de Formare Profesională al IDR va avea mâine 20 iulie ocazia deosebită să iasă din biroul de director şi să se ducă în sala de interviu să se intervieveze probabil singură. Îi doresc mult succes !

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole