Cea mai cunoscută platformă de dans contemporan din Grecia aduce la București ultimul său spectacol – Europium Un performance estetic și metaforic, care explorează identitatea Europei

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

De astăzi puteți cumpăra bilete pentru spectacolul Europium, ultimul proiect al celei mai cunoscute platforme de dans contemporan grecești RootlessRoot. Evenimentul, organizat de Fundația Culturală Greacă și Centrul Ceh, are loc miercuri, 15 martie, de la ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

 

Europium este rezultatul unor reflecții pe marginea ideii de Europa și a culturii europene. Deși fondatorii companiei RootlessRoot provin din țări diferite, Grecia și Slovacia, originile lor europene, în ciuda contrastelor, rămân comune și se reflectă în demersul artistic exprimat pe scenă. Diversitatea devine astfel un cuvânt-cheie și reflectă situația unei Europe aflate azi în căutatea unei identități. Titlul spectacolului, așa cum mărturisesc artiștii, le-a fost inspirat de EU63 – Europium, „un element chimic fără un rol biologic semnificativ, care este instabil și se descopune cu ușurință. Iar aceste trăsături ale lui sunt”, după părerea lor, „grăitoare pentru situația din Europa zilelor noastre”.

 

RootlessRoot este o platformă prin care cei doi creatori ai săi, Linda Kapetanea și Josef Frucek, își exprimă viziunea artistică și filosofia asupra mișcării, urmărind să dezvolte un limbaj corporal accesibil și imaginativ, care să redea emoția umană și expresiile culturale.

 

Evenimentul este recomandat de Festivalul LIKE CNDB 2017, fiind organizat în parteneriat cu Teatrul Odeon, Centrul Național al Dansului și Ambasada Republicii Cehe. Proiectul este inițiat de Centrul Cultural „Onasis” din Atena și de RootlessRoot, în colaborare cu Centrul de Dans JoJo-Oulu. Sponsori: Antisel, Atlas Corporation, CytoGenomic, Dirent, Orphee Beinoglou-Orbit Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, TPG. Parteneri media: Agerpres, B-Critic, Happy TV, LiterNet, MKlasica Melos, Observator cultural, RFI România, Radio România Cultural, Scena9.

 

Biletele sunt disponibile la casa de bilete și pe site-ul Teatrului Odeon – https://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx. Prețul biletelor: 21,20 și 12,72 lei.

 

Mai multe informații despre proiectul Europium pot fi găsite aici:

http://rootlessroot.com/performances/43-europium.

Facebook event aici: https://www.facebook.com/events/280947468992634/

Persoană de contact: Claudiu Sfirschi-Lăudat, telefon: 0787787604, e-mail: fundatiaculturalagreaca@gmail.com; Iulia Țurcanu, telefon: 0724352927, e-mail: turcanu@czech.cz

 

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole