Fotoreportaj, inaugurarea BCE la Frankfurt. Philip Eichler: “Mă ocup critic de teme actuale şi arăt noi modalităţi de a le privi.”

Manola Romalo
Manola Romalo După absolvirea clasei a X-a la Liceul Gheorghe Lazăr din Bucureşti, a plecat (cu părinţii) in Germania. A terminat studiile secundare la Lycée Georges de la Tour, la Metz (Franţa) cu Baccalaureatul in 1972. A intrat prin concurs la Centre de l´Enseignement Universitaire du Journalisme (CUEJ) din Strasbourg (Franţa). In 1978 a urmat un stagiu de 3 luni la "Europa Liberă", München. A studiat Filologie Romanică (1985-1990) la J. W. Goethe Universität, Frankfurt, diploma: „Magister Artium". A colaborat la Europa Liberă, Deutsche Welle, Radio România Actualităţi. In perioada 1999-2008 este corespondenta României Libere in Germania, a publicat la Cotidianul, Jurnalul Naţional, HotNews. In Germania la ziarele Junge Welt, Neues Deutschland, revista politică Hintergrund şi in medii de limba spaniolă, de exp. Rebelión. Vorbeşte şi scrie curent: franceza, spaniola şi germana.

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MBaraj de politie pe fundalul Bancii Centrale Europeane (BCE)

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/M Miercuri dimineata, manifestanti din Italia vor sa blocheze intrarile BCE

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MO strada catre BCE

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MActivisti din Italia

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MAproape de BCE

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MÎn timpul protestelor

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MCu umbrelele te aperi de tunurile de apă

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MActivisti italieni fata-n fata cu politia

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/M“Comunism ar fi in fond frumos…”

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MSub apa

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/M

In fotografiile sale, Philip Eichler *, (32) originar din Frankfurt, pune accentul pe teme sociale, ecologice si politice. Fotografiaza pentru organizatii umanitare, mass media si firme comerciale, printre care: Pro Asyl, Robin Wood, Pro Natur, Frankfurter Rundschau, Junge Welt, Neues Deutschland, Hintergrund, Agentia Xinhua, Ogily & Mather, Nike Deutschland GmbH, Hotel Galaxy Film, Porsche, etc.

Il supara faptul ca mediile au vorbit in special de „violenta participantilor dar majoritatea celor 20 000 de persoane care-au participat la marea demonstratie de dupa-masa a fost pacifica.” Miercuri (18 martie) a putut fotografia demonstrantii fara probleme, in timp ce la alte manifestatii, cativa se impotriveau.
Il supara neadevarurile publicate de mediile mainstream, in mana marilor corporatii. Violenti au fost anarhistii din Spania si din Franta, nu italienii, cum s-a scris. „Am fost tot timpul langa manifestanti. Fiecare grup purta o culoare. La diverse actiuni, italienii isi trageau toti deodata caciulile in culorile curcubeului peste nas, si gata!”
Alte intoxicatii mediatice
S-a lansat „informatia” potrivit careia au fost 80-90 de politisti raniti. Nimeni nu stie daca este adevarat. Miercuri dupa-masa, o purtatoare de cuvant a Politiei a declarat ca nu mai se mai afla nici unul „in ingrijire sanitara”- prin urmare, prea grave nu au putut fi acele „rani”.
„ In parte, s-au asfixiat ei cu gazul propriilor granade lacrimogene, fiindca nu purtau masti”, spune Philip. Aveau pistoale-grenada HK69, marca Heckler & Koch. Dar nu a vazut o singura actiune in care participantii sa fi burnitat cu gaze politistii.
„Dar politia din Berlin si-a pierdut miercuri total nervii: m-a amenintat cu gaz!” – relateaza tanarul fotograf. In ultimii ani, sindicatele jurnalistilor din Germania, Uniunea jurnalistilor germani (DJU) si Asociatia jurnalistilor germani (DJV), au protestat din ce in ce mai des impotriva ingradirii libertatii de actiune a membrilor lor, datorita actiunilor de violenta a politiei.
„In mod neasteptat, membrii comandoului bavarez USK, comando de sprijin din Landul Bavaria, erau total relaxati, ne-au lasat sa-i fotografiam fara probleme, cativa colegi si cu mine eram foarte aproape de ei”.

Masurile de „siguranta” pentru bancheri
„Din motive de siguranta” , directia Bancii Centrale Europeane nu a dorit prezenta jurnalistilor presei locale: „Frankfurter Allgemenie Zeitung”, „Frankfurter Rundschau” si „Frankfurter Neue Presse” , starnind astfel indignarea opiniei publice. Au fost invitate numai cateva agentii de presa si Hessischer Rundfunk, radio-tv local.
Doar Peter Feldmann, palidul primar al orasului Frankfurt (SPD , partidul social-democrat) si ambitiosul ministru de economie Tarek Al Wazir, (Die Grünen, partidul ecologic), la guvern in Parlamentul Landului Hessen, impreuna cu seful bancii Mario Draghi au deschis ceremonia, mai modesta decat initial prevazuta.
Deasupra capetele oamenilor s-au auzit miercuri toata ziua zumzetele a doua elicoptere de politie. La altitudine ceva mai joasa, zbura de colo-colo un avion. „Politia ne supravegheaza acum si cu avioane!”, (masura inca strict interzisa in Germania) comentau cativa cetateni indignati. .
„ Bancherii au vrut sa vada cum arata de sus manifestatiile impotriva lor, drept care s-au lasat pilotati mai multe ore ”, ma lamureste Philip Eichler. Cu permisiunea administratiei orasului…Alti bancheri au facut un tur pe Main intr-un cochet vaporas turistic. Pentru „siguranta” lor, podurile au fost inchise toata ziua.

„Acest lucru isi permite statul nostru, pentru persoanele importante ale acestei tari, mai mult nu spun” , a afirmat sub anonimat o sursa din politie.

Dar despre aceste hobby-uri inedite ale mai marilor BCE, mediile nu au suflat un cuvant. De ce oare?

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MBrigada clownilor in actiune

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/M Grupuri nervoase fata-n fata15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MPistol- grenada, HK69, produs de Heckler & Koch

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MDemonstrant „periculos”…

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MProvocare in cartierul Ostend (Est) unde s-a mutat BCE15.03.2015 Blockupy Frankfurt/M10 000 de persoane in fata Primariei din Piata Römer, orele 14-1715.03.2015 Blockupy Frankfurt/MMarea demonstratie finala de la Römer la Alte Oper (Opera Veche)

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MBlocul organizatiilor feministe

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/MUn grup de greci din Frankfurt

15.03.2015 Blockupy Frankfurt/M20 000 de persoane, de la Römer la Alte Oper

http://www.philipeichler.de/Philip_Eichler_Fotografie.html

Fotografii © Philip Eichler, All Rights Reserved – www.philipeichler.de

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole