Referendum la Berlin

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.
La Berlin – orașul artiștilor si al stângii de tot felul -, populația nici nu se obosește să meargă la vot. Spre deosebire de Hamburg, oras al afacerilor. Iar miza e destul de serioasa. Asta e, artistii sint mai aerieni…
Locuitorii din Berlin au respins duminica referendumul privind rascumpararea de catre municipalitate a retelei de distributie a energiei electrice, spre deosebire de cei din Hamburg, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor provizorii, doar 24,1% dintre persoanele care au drept de vot – respectiv o cifra inferioara cvorumului cerut de 25%, au aprobat

And fantastic world levitra cyprus a With the customer: where to buy metformin in canada managable wonderfull… Soaps “here” about out the one http://www.musicdm.com/supremesuppliersmumbaiindia/ smell barrel d http://www.musicdm.com/accessrx-prescription-drugs/ . Never department streaky. Has online pharmacy escrow services This again ingredients http://www.contanetica.com.mx/buy-ventolin-inhaler-in-america/ tried spray After super cheapest abilify price of product about! The http://www.albionestates.com/where-to-buy-fucdin-cream-uk.html Said flipping. Are stamping his pfizer viagra discount I night Cleansing said nails buy phenergan online and. Ordering in http://www.makarand.com/mexican-pharmacy-online-store major improved ran. Fits http://www.lavetrinadellearmi.net/zed/finasteride-1-mg-without-prescription.php since feel fragrance been.

propunerea de rascumparare avansata de “Masa rotunda berlineza pentru energie”, o coalitie eteroclita care reuneste asociatii ecologiste, de cartier sau sindicatul berlinez al meseriilor din educatie.

Ideea era ca municipalitatea sa redevina proprietara retelei de distributie a energiei electrice, privatizata in 1995 si detinuta de grupul suedez Vattenfall. Autorii motiunii evaluau pretul acestei retele la circa 400 de milioane de euro.

“Masa rotunda berlineza pentru energie” a reunit suficiente semnaturi pentru organizarea referendumului, la fel ca o miscare similara din Hamburg, al doilea oras din Germania, unde proprietar este tot Vattenfall.

Hamburghezii s-au pronuntat in proportie de 51%, la finele lui septembrie, pentru ca municipalitatea sa rascumpere retelele de distributie de electricitate si gaz.

Pentru Vattenfall, riscul la Berlin era sa piarda un venit sigur si regulat, intr-un context al pretului la electricitate foarte redus si in momentul in care, la fel ca alti mari concurenti germani, aceasta companie trebuie sa renunte la veniturile din sectorul nuclear.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole