Budapesta, câmp de ruine cultural

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Cine îşi schimbă ţara îşi schimbă şi sufletul, se spune în Ungaria. Cu toate acestea, în ultimii doi ani şi jumătate, cinci sute de mii de maghiari s-au expatriat în lumea întreagă, adică dublu faţă de numărul celor care au fost siliţi să fugă în Occident după înăbuşirea revoluţiei ungare din 1956. E foarte mult pentru o ţară cu numai zece milioane de locuitori.

M-am hotărât, la rândul meu, să nu mai tolerez această situaţie. Şi am destule motive să procedez aşa: banii, perspectivele de viitor, dar înainte de toate senzaţia că mă sufoc în Ungaria de azi.

Aparţin unei generaţii care a fost suficient de tânără după 1990 încât să simtă ceva: atmosfera din anii copilăriei şi ai şcolii se schimbase. Dacă ai avut la un moment dat în viaţă ocazia să spui ce crezi, să te exprimi liber, nu te mai poţi schimba, chiar dacă viaţa n-a fost niciodată roz sau uşoară în Ungaria – o ţară care nu are doar o istorie de cincizeci de ani.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole