Universitatea Babeș Bolyai și-a scos aseară studenții în stradă. Cu Poliția! UPDATE: Solicitările adresate UBB

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Aseară, de la ora 20.00, în Corpul Central al Universității Babeș Bolyai (UBB) din Cluj ar fi trebuit să aibă loc proiecția documentarului ”Blokada”, urmată de dezbateri. Ar fi fost a 18-a ediție a ”Joii Mânioase”, un proiect inițiat de Tinerii Mânioși, care constă în vizionarea unor documentare pe diferite teme și de discuții libere. Majoritatea celorlalte proiecții au avut loc în spații ale UBB, la facultățile de Sociologie, Comunicare, Litere, Geografie. În temeiul unei normalități care spune că spațiul universitar este cel mai potrivit și indicat loc pentru a fi puse în dezbatere cele mai controversate probleme și idei. Normalitatea s-a sfârșit, însă, aseară. Deși exista o cerere aprobată, UBB și-a pus în gând să selecteze audiența. Un dispozitiv de portari le-a interzis accesul în clădire celor care nu avea legitimație de student. Și nu orice fel de student, ci doar student la UBB. Și nu la orice facultate din UBB, ci doar la acele facultăți care au activități în Corpul Central!

Personalul de pază mobilizat a refuzat să indice vreun articol din regulament pe baza cărora au operat selecția ori vreo dispoziție.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole