Întîlnirile G.A.P.

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

gapGazeta de Artă Politică vă invită la Întâlnirile G.A.P.
În cadrul acestor evenimente, vor avea loc vizionări de filme și dezbateri pornind de la texte care tratează relația dintre artă și politică.
Selecția filmelor și a textelor propuse pentru discuții este legată de tema următorului număr al Gazetei de Artă Politică, care va fi lansat pe data de 1 Mai 2013: “Munca și muncitorii. Reprezentări, contexte și relații în instituțiile artistice”.

Întâlnirile G.A.P. vor avea loc în fiecare sâmbătă la Dianei4 (strada Dianei numărul 4, București).

Sâmbătă, 23 Martie, la orele 15.00, va avea loc proiecția filmului documentar “Manufactured Landscapes” (Canada, 2006, regia: Jennifer Baichwal). Filmul va fi urmat de o discuție.
Durata film: 90 minute

http://www.youtube.com/watch?v=ie5SJ39LsDg

Pornind de la documentarea activităţii fotografului Edward Burtynsky în China, filmul “Manufactured Landscapes” prezintă o viziune de ansamblu asupra peisajelor industriale afectate de activitatea umană. Spre deosebire de filmele care apelează la comentarii, “Manufactured Landscapes“ se axează pe tablouri vivante ale muncii surprinse atât din interiorul fabricii, cât şi din exterior. O lume prezentată microscopic prinde contur în faţa noastră oferindu-ne resortul pentru formularea unor întrebări legate de muncă, exploatare, post-industrializare, viitor.
Vă așteptăm!

Gazeta de Artă Politică este o publicaţie trimestrială independentă și autofinanţată. G.A.P. se distribuie gratuit.

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole